Bewegingsonderwijs

Op IKC Laar volgen we twee keer per week gymlessen en een periode in het jaar de Swim2Play lessen in zwembad De IJzeren Man. Volgens de nieuwe wetgeving zijn wij verplicht om twee gymlessen per week te organiseren. Dit betreft 1 gymles in een sporthal en 1 gymles buiten op het schoolplein.
De gymlessen worden gegeven door een vakdocent (combinatiefunctionaris Punt Welzijn) en de leerkrachten die een aanvullende lesbevoegdheid bewegingsonderwijs hebben behaald.
 

Gymles groep 0/1/2

De kinderen van de groepen 0, 1 en 2 gymmen buiten op het schoolplein of binnen in de speelzaal op school. Kinderen hebben geen gymschoenen nodig. Als er binnen een bewegingsactiviteit plaatsvindt, kan dat op blote voeten.
1 keer per week volgen zij de gymles van een vakleerkracht.
 

Gymles groep 3 en 4

De kinderen van groep 3 en 4 gaan op maandagmiddag sporten in sporthal in Nederweert. De lessen zullen worden verzorgd door een vakleerkracht en onze eigen leerkrachten met een aanvullende lesbevoegdheid bewegingsonderwijs.. Ze nemen hiervoor sportkleding mee. Beide groepen gaan tegelijkertijd met de bus.
1 keer per week volgen zij de gymles op het schoolplein.

In de sporthal is apart schoeisel verplicht. Dit moeten gewone gymschoenen zijn, geen turnschoentjes. Let op: zwarte zolen die strepen nalaten zijn niet toegestaan. Kinderen die geen gymschoenen hebben meegenomen, mogen in verband met veiligheid en hygiëne niet meedoen met de gymles.

Verder is het nodig om aparte gymkleding aan te trekken (bijvoorbeeld een korte broek met een shirt). Het is niet verplicht om aparte sportkleding aan te schaffen.

Gymles groep 5 t/m 8

De gymlessen zijn in de sporthal van Boshoven op maandagmiddag voor de groepen 7 en 8, de vrijdagmiddagen zijn voor groep 5 en 6. Het vervoer per bus wordt geregeld door de gemeente Weert. De lessen zullen worden verzorgd door een vakleerkracht gym en door onze eigen leerkrachten met een aanvullende lesbevoegdheid bewegingsonderwijs.
1 keer per week volgen zij de gymles op het schoolplein.

In de sporthal is apart schoeisel verplicht. Dit moeten gewone gymschoenen zijn, geen turnschoentjes. Let op: zwarte zolen die strepen nalaten zijn niet toegestaan. Kinderen die geen gymschoenen hebben meegenomen, mogen in verband met veiligheid en hygiëne niet meedoen tijdens de gymles.

Verder is het nodig om aparte gymkleding aan te trekken (bijvoorbeeld een korte broek met een shirt). Het is niet verplicht om aparte sportkleding aan te schaffen.

Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om sieraden te dragen en mee te nemen.

Indien een kind niet kan mee gymmen, dient u dit als ouder kenbaar te maken aan de leerkracht, middels een berichtje op het ouderportaal of een briefje.

Zwemmen (Swim2Play)

Wij doen mee aan het programma "Swim2play". Dit houdt in dat we gedurende vijf weken gaan zwemmen met de leerlingen van groep 3 t/m 8. In die vijf weken krijgen de kinderen in zwembad De IJzeren Man een uitgebreid aanbod, dat niet gericht is op de leerdoelen vanuit diploma's, maar op betekenisvolle en ervaringsgerichte beweegactiviteiten in spelvormen. De badmeester/juf mag alleen nog coachen en begeleiden. Er worden geen eisen gesteld aan zwemtechnieken, maar tips gegeven hoe het doel eenvoudiger of sneller bereikt kan worden. Het mag daarom ook niet worden gezien als zwemles. Meer informatie krijgt u tijdig via het ouderportaal.
Zie ook: http://swim2play.nl U wordt t.z.t. geïnformeerd over de planning.​​​​