Dreumesgroep/Peutergroep:

Dreumesgroep

De dreumesen leren spelenderwijs ontdekken wie ze zelf zijn en leren ze spelen met hun leeftijdgenootjes. In de groep staat ontdekken en plezier beleven centraal. Dreumesen maken kennis met verschillende spelmaterialen en leren de eerste waarden en normen, zoals op je beurt wachten, speelgoed delen etc.

Peutergroep

Aan de kinderen vanaf 2 jaar wordt er een peuterprogramma aangeboden, gebaseerd op de gecertificeerde VVE-methode van Uk & Puk. In het peuterprogramma wordt aandacht besteedt aan de ontwikkelingsgebieden: speel- en werkgedrag, taal- en spraakontwikkeling, zelfredzaamheid, motorische vaardigheden en sociaal emotionele ontwikkeling. Tijdens het programma zijn er een aantal voor de kinderen herkenbare elementen die elke keer terugkeren: kringgesprek, keuze activiteit, gezamenlijk fruit/drinkmoment, taalstimuleringsactiviteit en spel (binnen en/of buiten). Het peuterprogramma bereidt een peuter voor op school. 
Binnen IKC Laar werken wij met een doorgaande leerlijn, dat wil zeggen dat peuters die hier aan toe zijn. En richting de basisschoolleeftijd gaan dagelijks een momentje hebben om op ''verkenning'' te gaan bij de basisschool. Zo wordt deze omgeving al vertrouwd en maken ze geleidelijk de stap naar groep 1.